• Intra in GRUP
 •  
  Iesire

  Gânduri printre rânduri

   

   

  Ganduri si indemnuri, extrase din materialele publicate deja (in ultimii zece ani) precum si din buletinele Grupului Astro Mercur (care functioneaza de sase ani).
  Scopul acestor idei ar fi sa va ajute sa va puneti intrebarile potrivite.
  Ele apar pe rand, aleatoriu, pe prima pagina din spatiul Astro Mercur, dupa cum primim indrumare. Urmeaza sa mai adunam ganduri si sa actualizam pagina, dupa cum si pe unde ne cheama arhiva :)

   
  ... ... 
   
  Fiecare gand misca energiile.
  Fiecare gand este un “algoritm” mai mult sau mai putin eficace.
  Daca gandul se naste cu convingere, energiile se misca cu forta, cu viteza, pe directia clara a gandului.
  Daca gandul se naste fara convingere, energiile se misca in “deriva”.
  Energia urmeaza intotdeauna “credinta”, convingerea emitatorului gandului.
  Astfel, starea cu care folosesti  un algoritm, misca energia.
  Poti formula un algoritm foarte bun, dar sa-l folosesti cu indoiala.
  Energia va urma indoiala (ceea ce simti) si nu sensul algoritmului.
  De aceea in prima faza algoritmul actioneaza asupra starii noastre.
  Repetandu-l ajungem sa credem – realizam un fel de autoincurajare.
  Dupa ce credem, devine inutila repetarea. Este suficienta alegerea.
  Alegerea si starea imprima directia si forta de materializare.”

   

  ... ...

   

  Ce faci, chiar acum ?

  La ce te gandesti ?

  Stii ca gandul acesta naste, chiar acum, situatii cu care te vei intalni candva ?

  Ce pregatesti tu pentru tine, chiar acum ?

  … ...

   

  Fiecare dintre noi suntem sursa propriei impliniri.

  Nimic din afara nu poate egala sau compensa aceasta sursa.

  Astfel, iubirea si pretuirea de sine devin foarte importante, daca intelegem sa le manifestam, nu in mod egoist ci, in sensul de a valorifica cel mai important instrument pe care il avem la indemana : fiecare pe sine insusi.

  …..

   

  Priveste “Ziua de astazi” in inlantuirea zilelor care au fost si a celor care vor mai fi, fara sa conditionezi nimic, doar folosind ceea ce ai trait deja, cu incredere in ceea ce construiesti acum.

  ......

   

  Suntem cu totii in situatia in care, urcand cu o scara rulanta, stim ca ajungem la capat si va trebui sa pasim. Nu avem ce face altceva. Pur si simplu trebuie sa pasim si sa mergem mai departe. (ascensiunea)

  ......

   

  Deosebiti adevarul vostru de adevarul celorlalti.

  Aveti curajul sa-l alegeti

  Adevarul vostru va reprezinta pe voi.

  Cand va pliati in fata adevarului altora, acceptati acel adevar, la un anumit nivel (subconstient) ca fiind al vostru si experienta voastra se va reorganiza in jurul acelui adevar ...  si, construiti ceva ce nu va reprezinta si deci, nu va serveste.

  Recunoscand adevarul vostru incepeti sa construiti ceea ce va doriti de fapt si, va dati usor seama de acest lucru, din modul in care incep sa se potriveasca lucrurile.

  ......

   

  Urmariti ce se intampla, in jur, cu voi, prin voi.

  Universul nu face pauza :)

  Iar acum, daca nu cooperam cu efortul pe care il face pentru a ne ridica, va fi nevoit sa ne zguduie, pe fiecare in mod particular si pe toti, impreuna. Potentialul este enorm,  si se transforma in progresul nostru. Dar noi facem efortul sa ne miscam, sa preluam ocazia si sa o folosim.

  ......

   

  Distanta in timp si spatiu intre formularea scopului si atingerea lui, reprezinta experienta ta de viata care te caleste, te transforma pentru a deveni cel care poate fructifica cel mai frumos noua situatie in care te plasezi, atingand scopul.

  ......

   

  tu alegi instrumentele

  pe care le folosesti

  pentru a-ti construi

  experientele de viata

  ......

   

  Poti sa interactionezi cu foarte multi oameni dar, sa comunici de fapt foarte putin. Si poti sa stai cu tine insuti intr-o liniste desavarsita si sa “vorbesti” mai mult decat cu zece prieteni – pentru ca tu esti cel mai bun prieten al tau, de fapt. Daca recunosti asta si daca dezvolti aceasta relatie, foarte usor vei reusi sa construiesti multe alte relatii si, sa te bucuri de ele.

  ......

   

  Resursele noastre sunt la dispozitia intregului ce suntem, fiecare.

  Si intregul stie cum sa foloseasca resursele daca vede intentia, daca simte convingerea si daca i se transmite alegerea. Dupa acceptarea momentului de cautare (analiza) si decizie, dupa regasirea linistii pe care o aduce acest moment, stim cum sa actionam.

  Este important sa avem incredere in linistea de dupa momentul alegerii, pe care nu o putem percepe si intelege mai inainte.

  ......

   

  Iertarea reprezinta o stare, nu o actiune. Deci poti ierta tot odata ... sufletul tau poate cuprinde alt suflet, in intregime si, simultan multe suflete care asteapta iertarea ta. Este vorba despre ce simti fata de un om, sau fata de tine.

  Cand spui ca nu ai iertat tot, poate insemna ca ai judecat, ai cantarit faptele, ceea ce nu se numeste iertare. Iertarea “se intampla” atunci cand vezi omul doar ca om, nu ca pe cine crezi tu ca este el.

  ......

   

  Va indemn sa va obisnuiti cu ideea de “spatiu energetic propriu”. Este important sa alocati acestui concept o imagine foarte concreta, palpabila.

  Incercati sa deveniti constienti de “aura” voastra si de spatiul in care produceti efecte, de orice tip – mental, emotional si afectiv, precum si fizice (materiale).

  Noi maturam cu aura noastra spatiul din jur si implementam propria vibratie in tot ce ne inconjoara.

  Spatiul propriu energetic reprezinta zona de lucru, in interiorul careia experimentam si, o folosim dupa cum o mobilam, in mod similar folosirii unei case. Ceea ce pastram in acest spatiu, ca stare, sentiment si emotie, devine experienta in realitatea proprie, prin procesul de materializare.

  ... ...

   

  Orice moment critic apare tocmai pentru a exersa traversarea lui. Deci, orice obstacol apare in fata noastra, are rolul nu de a ne opri ci, de a ne motiva si mobiliza sa-l depasim sau, sa-l ocolim, transformandu-ne,  sau confirmand ca am realizat deja transformarea, acumuland intelepciune.

  Ideea de baza este sa ne “detasam” de orice am putea fi atasati – sa facem diferenta intre dorinta si nevoie. Eventual puteti observa daca aveti aceasta senzatie ca “aveti nevoie” de ceva sau cineva si sa analizati punctual fiecare situatie, sa incercati sa reformulati conexiunea cu acea persoana sau lucru si sa va bucurati de existenta lui fara sa “suferiti” ca va lipseste.

  ... ...

   

  Stabiliti-va scopuri pe termen scurt, de cateva ore sau minute, de pe o zi pe alta, convinsi fiind ca gandul vostru lucreaza. Exersati ca sa vedeti cum functioneaza, nu ca sa va convingeti ca functioneaza. Exersati convinsi ca functioneaza si atunci veti intelege si mai mult despre “cum” functioneaza.

  ... ...

   

  Acceptarea nu inseamna a nu exprima, ci a exprima fara rispa - de energie, de emotii, etc ... tot ce provoaca asa-zisa suferinta. Acceptam limitele alora si nu ne mai consumam, facem ce avem de facut, fara zbuciumul interior consumator de resurse si provocator de suferinta sub diferite forme. Uneori, prin acceptare si fiind convinsi ca facem tot ce avem de facut, este posibil sa iesim din experienta, fara sa mai fie nevoie sa facem ceea ce eram hotarati sa facem - atunci cand lucrurile nu ne plac dar ni le asumam ... cumva, constientizarea si decizia asumarii sunt suficiente, uneori si, nu mai este nevoie si de exercitiu, de derularea experientei.

  ... ...

   

  Exersand prezenta constienta ne antrenam de fapt pentru a putea folosi toate resursele pe care le avem la dispozitie, in orice moment.

  Reveniti asupra intrebarii “Ce fac eu acum ?” si apoi “De ce fac ce fac ?”

  Este posibil ca mai intai sa va oferiti raspunsul nascut din rutina sau din judecata, fundamentat logic.

  Cautati adevaratul raspuns si acceptati-l. Ramaneti constienti de adevarata motivatie precum si de adevarata intentie. Este bine sa facem acest exercitiu permanent, o vreme, pana ne obisnuim sa ne focalizam atentia si puterea gandului in momentul prezent – este un lucru important in procesul de materializare

  ... ...

   

  Dezvoltati mental scopul vostru, pentru a ocupa spatiul mintii cu ceea ce vreti.

  In felul acesta nu mai ramane loc pentru ceea ce nu vreti :)

  ... ...

   

  Si daca se poate intampla orice, oricand?

  Acceptand acest lucru lasam Universul sa lucreze – si Universul lucreaza cu o viziune mult mai larga decat a noastra si cu o logica mult mai simpla dar mult mai functionala, decat a noastra.

  Daca acceptam acest lucru considerand ca “nu avem ce face”, atunci chiar va fi foarte greu sa si facem ceva.

  Daca ne lasam atrasi in limita inferioara a fluxului energetic – prin frica, nemultumire, orgoliu si altele asemenea – vom fi plasati  fortat in  schema lucrurilor.

  Dar, daca acceptam acest lucru, considerandu-ne parte activa in proces, ne vom adapta mai usor in fata surprizelor si, este posibil chiar sa le anticipam – sa intelegem logica Universului :)

  ... ...

   

  Atentia noastra asupra unui subiect mentine activ programul care l-a materializat in realitatea noastra. Ceea ce stiu imi ocupa atentia.

  ......

   

  Atentia noastra asupra unui subiect mentine activ programul care l-a materializat in realitatea noastra.

  Ceea ce stiu imi ocupa atentia.

   

  ...  ...

  Cu cat mai repede acceptam imposibilul ca fiind posibil, cu atat mai repede il vom trai :)

   

  ... ...

  Activam si sa folosim maxim posibil puterea personala.

  Sa trecem de la nivelul de pe care privim rezultatul ca sa intelegem ce avem de facut in continuare, la nivelul pe care crestem, constient, puterea personala pentru a genera un anume rezultat.

  Oricum, asta facem, prin experientele noastre, dincolo se orice rezultate materializate, palpabile – realizam de fapt o crestere continua a putereii personale. Va propun sa derulati anumite experiente cu constienta ca folositi puterea personala.

  Amintiti-va ca starea naste experienta.

  Si starea se adapteaza prin observare si prin folosirea puterii personale.

   

   

  ... ...

  Primul pas in materializare este alegerea.

  Apoi (simultan de fapt) increderea in alegerea mea.

  Si rabdarea – nu cea care se naste din neputinta ci, cea care se naste din intelegerea mecanismului si din incredere.

   

  ... ...

  Libertatea exterioara, limitata, s-a nascut din ceea ce am crezut noi despre libertatea noastra, in diferite momente sau faze, ale construirii experientei.

  Este important sa intelegem ca ceea ce credem acum, schimba limitele exterioare, pe masura convingerii noastre.

  Este important sa simtim libertatea interioara si sa simtim bucuria recunoasterii acestei stari.

  In felul acesta crestem puterea interioara si crestem impactul pe care il producem, folosind-o cat mai constient.

   

  ... ...

  Daca am ajuns aici inseamna ca putem sa facem asta :)

   

  ... ...

  Ce fac eu acum ?  - astfel iesim repede dintr-o stare in care reactionam, in care am ajuns prin rezonanta cu emotia de vibratie joasa.

  Aceasta intrebare declanseaza si curgerea indrumarii.

  Apoi reveniti la alegerile voastre, transformand starea, deci transformand emotiile.

  Orice blocaj apare, sub orice forma, va dispare dupa ce faceti transformarea emotiilor.

  Va amintiti ca rolul obstacolului este sa va determine sa faceti transformarea emotionala.

  Orice alegem sa facem, sa fie o alegere de actiune, nu de reactie la ce se intampla.

   

  ... ...

  Uneori se produce o rasturnare a ordinii, pentru a restabili noile repere dupa care sa reconstruim totul intr-o noua ordine.

  Se creeaza conditiile conflictului necesar si al dizarmoniei motivante, care sa ne ajute sa iesim din blocajul convingerilor care nu mai reprezinta drumul propriu.

  Nu ne luptam cu ceea ce ar putea reprezenta haos.

  Folosim situatiile si, folosim modificarile care se produc in flux.

   

  ... ...

  Amintiti-va ca va intalniti cu acele emotii cu care aveti nevoie sa lucrati, in fiecare moment.

  Orice “complicatie” are doar rolul de va antrena in transformarea personala necesar a fi realizata chiar atunci.

  Este important sa evaluam pe baza a ceea ce simtim ca imbold interior si nu prin ascultarea orgoliului.

   

  ... ...

  Traim continuu un proces de reinnoire personala.

  Este important sa intelegem ca descoperim mereu repere noi.

  Desprindeti atentia voastra de pe reperele vechi.

  Cautati si alegeti reperele noi. Le puteti cere.

  Ele deja va ghideaza. Este important sa le recunoasteti.

  Particularizati pe situatia personala cu care va confruntati, pe “problema” de rezolvat.

   

  ... ...

  Nu faceti comparatii.

  Indrumarea, inspiratia, se raporteaza la drmul fiecaruia.

   

  ... ...

  In momentele de criza, poate fi de ajutor sa privim totul ca pe un exercitiu.

  Din acest motiv folosesc eu acest cuvant foarte des.

  Daca luati lucrurile la modul “prea” personal este posibil sa intrati in vibratia de panica, din care, alegerile nu mai reflecta mesajele interioare.

   

  ... ...

  Amintiti-va ca fluxul sincronicitatilor se actualizeaza in functie de modificarea tuturor variabilelor din planul energetic – unde intelegerea noastra logica nu tine pasul cu ritmul acestor actualizari.

  Daca noi am functiona 100% telepatic am putea observa cauzele care determina aceste actualizari ale fluxului.

  Pana cand vom ajunge la acest nivel este important sa folosim mecanismul actualizarilor daca vrem sa-l si intelegem.

   

   

  ... ...

  Exersam “echilibrul”.

  Atentie, nu cautam echilibrul – pentru ca acest lucru ar insemna sa generam situatii care sa ne ofere destabilizarea, tocmai pentru a avea posibilitatea de a cauta si eventual, gasi, echilibrul.

  Sunt in echilibru.

  Acest lucru ar insemna ca sunt perfect armonizat cu fluxul sincronicitatilor

  Deci, sunt in locul potrivit, in momentul potrivit, fac ceea ce am eu de facut – indiferent de tipul de implicare, statica sau dinamica.

  Este potrivit sa actionam stiind ca obtinem rezultate.

  Este un exercitiu de observare, transformare si manifestare a atitudinii, din care se naste actiunea potrivita in fiecare situatie. Nu prin control, cu teama si efort, ci prin adaptare (acceptare, preluare)  si curgere odata cu derularea experientei.

   

  ... ...

  Nu va luptati cu nimeni :)

  Aminiti-va filmul Matrix : cum se uita Neo la gloantele care veneau spre el si cum le-a oprit ... imediat dupa ce a devenit constient de cine este de fapt. Cum a inceput atunci sa vada “reteaua”, “programul”...  Acela a fost un moment de constientizare care s-a nascut din faptul ca a crezut in el, s-a asumat pe sine si si-a asumat sarcina, drumul, treaba pe care el o avea de facut, intelegand ca este in puterea lui s-o faca din moment ce i-a fost atribuita.

  La fel privim si noi provocarile care vin sa ne scoata din vibratia personala, din Lumina noastra.

  Faptul ca le privim le scade puterea perturbatoare.

  Cand ne luptam cu ele le crestem puterea si ne-o risipim pe a noastra.

   

  ... ...

  Ce inseamna o suferinta, o rana interioara?

  Ma doare. Cand ? cand ma uit intr-un anumit mod acolo.

  Uitati-va altfel.

  Eu percep durerea mea. Nimeni altcineva.

  Deci nimeni n-o sa-mi schimbe perceptia.

  Dupa tot exercitiul din ultimii ani, acum suntem in faza in care putem schimba “definitiv” perceptia asupra suferintei. Definitiv pana la urmatorul nivel de lucru.

   

  ... ...

  Este important sa evitam superficialitatea.

  Cautati motivatia sanatoasa pentru alegerile voastre si pentru ceea ce faceti.

  Motivatia determina cursul unei actiuni, astfel incat acelasi plan si aceeasi strategie functioneaza diferit pornind de la motivatii formulate diferit, chiar daca aparent pare a fi vorba despre acelasi lucru.

  Daca vi se pare ca va “blocati” in cursul unei situatii, observati derularea cu mai multa atentie, priviti totul in profunzime. Descoperiti ce anume ati tratat cu superficialitate, fara atentia cuvenita.

   

  ... ...

  urmeaza continuarea

  ... ...

  Grup Astro Mercur